איזה סוג לחם לקנות?!?







תוצאת תמונה עבור עובש בלחם



איזה סוג לחם לקנות?!?



כיום כמעט כל בית קטן, נתקל בבעיית העובש על הלחם.

בעיה שמופיעה לאחר כמה זמן שהלחם נשאר בבית ולא נגמר.

כולם יודעים שכשהעובש מופיע על הלחם, את הלחם זורקים לפח.

אז... מה עושים? איזה לחם מחזיק בבית בלי עובש לתקופה הזמן הכי גדולה? ומה בכלל משפיע על מהירות גדילת העובש על הלחם?


אנו בבלוג זה נבדוק:
כיצד שוני סוג הלחם משפיע על קצב גדילת העובש הלחם.
מתוצאות ניסוי זה אנו נוכל להסיק מהו סוג הלחם שיחזיק מקסימום זמן בלי עובש.


למאמר בנושא השפעת הלחות על הלחם,  לחצו עליי




רעיונות לחקר

כשחשבנו על מציאת שאלת חקר, עלו לנו  בסיעור מוחות 3 רעיונות אפשריים:
  • כיצד חוזק הרוח בסביבה משפיעה על רמת החום הנפלט מהאדם אל הסביבה בעת פעילות פיזית בהנחה שהוא הולך נגד כיוון הרוח.
  • כיצד סוג הלחם משפיע על קצב מהירות גדילת העובש.
  • כיצד כמות הסוכר משפיע על תפיחת התמרים.


מה, למה ואיך?

מה
אנו חוקרים כפי שכבר הבנתם על השפעת סוג הלחם על קצת גידול העובש בלחם.
שאלה זאת מתקשרת לתחום המדעי- ביולוגיה.
בשאלה זאת המשתנה הבלתי תלוי הוא סוג הלחם באוויר והמשתנה התלוי הוא קצב גדילת העובש.

למה
אנו בחרנו לחקור נושא זה משום שבבתים של יחיד או זוג הלחם נשאר לזמן ממושך ואינו נגמר מהר. אם הקנייה של סוג הלחם בבית שגוי הלחם יקבל עובש מהר יותר וכך ייזרק האוכל. המטרה שלנו היא שלא ייזרק אוכל, כלומר, מציאת סוג הלחם אשר יחזיק בבית לזמן הממושך ביותר בלי עובש.

איךאנו מתכננים לעשות תצפית על  3 כיכרות לחם מסוג שונה (לחם שחור, לבן דגנים). כל אחת מהן נציב באותו מיקום בבית (אותה לחות). נבדוק כל יום את מצב הלחם, כך נדע מהו סוג הלחם אשר יחזיק הכי הרבה זמן ללא עובש.

שאלות משנה עם מענה

מה זה עובש?
פיטריה שמחסה משטחים שונים.

מה זה לחות?
מידת הרטיבות הנמצאת באוויר.

איך עובש נוצר?
עובש נוצר כתוצאה מתנאי לחות ורטיבות.

איזה סוגי לחם נשתמש?
לחם שחור, לבן ודגנים.

מהי השפעת הלחות על  קצב העובש?
ככל שהלחות יותר גבוהה כך קצת העובש יותר מהיר.


אז... קדימה, לתכנון התצפית!

השערה:
לדעתנו הלחם השחוק יחזיק הכי הרבה זמן ללא עובש.

כלים וחומרים:
3 כיכרות לחם (אחת דגנים, שחור, לבן).

מהלך הניסוי:
1. לוקחים פרוסה מכל כיכר לחם (לבן, שחור ודגנים) ושמים על השולחן בתוך הבית.
2. שמים את הפרוסה בתוך שקית ניילון וקושרים קשר כפול חזק.
3. עוקבים אחרי הלחם ורושמים את גדילת העובש בכל יום.

רישום תוצאות:
התוצאות הירשמו בתוך המעקב אחרי הלחם ויירשמו פעמיים בכל יום (בוקר וערב) עד שיישאר רק מקום אחד שבו על הלחם לא יגדל עובש.


סרטון בנושא...:

שווה ללחוץ עליי(:


סיכום תוצאות:

סוג הלחם
מתי התגלה עובש
לבן
לאחר שבועיים
דגנים
לאחר שבועיים ו3 ימים
שחור
לאחר שבועיים ו5 ימים


מסקנות-

לאחר הניסוי אנו מסיקים שסוג הלחם שיחזיק הכי הרבה ללא עובש הוא הלחם השחור ובית אשר נמצא בבעיית עובש (משום שלא אוכלים הרבה לחם בבית) מומלץ לקנות את הלחם השחור.


המלצות לעתיד-
אנו ממליצים לאנשים הבאים שיעשו את הניסוי לשים טיפות מים על כל לחם וכך לזרז את הניסוי


בביליוגרפיה:

1. קישור 1
בביליוגרפיה

2 קישור 2
בביליוגרפיה

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה